Magyarok életveszélyben: pusztító hurrikán csapott le Floridára

USA, hurrikán, Florida, Miami, áradások
hurrikán
Vágólapra másolva!
Megérkezett a hurrikán az Egyesült Államokban lévő Floridába. A lezúduló víz elöntötte az utcákat, a forgalom megbénult, az autók elakadtak és elsüllyedtek. Az áradás házakba is betört. Most megállás nélkül szivattyúzzák a vizet. Egy ott élő magyar nő a TV2 Tényeknek elmondta, hogy élték meg a természeti katasztrófát, ami szó szerint a semmiből alakult ki.
Vágólapra másolva!

Szinte teljesen ellepte az áradás a flordiai utcákat. A tévében bemutatott felvételen jól látszik, hogy az autók is vízben állnak. A heves esőzések viharokkal érkeztek, volt, ahol tornádó is kialakult az államban. Délen több utat is le kellett zárni. A helyiek szerint idén a vártnál korábban kezdődött a hurrikánszezon, amelyben az utcákon hömpölygő víz szintje elérte az 50 centimétert. Az áradás jelentős károkat okozott az ott élőknek. 

Sípol a telefonod, vijjog a telefonod, hogy úristen jön, és tényleg jön a semmiből, egyik pillanatról a másikra. A legutóbbinál is őrült hőség, ez este történt és pillanatok alatt abból egy hatalmas tornádó

 - mondta az Orlandóban élő magyar nő, Ollram Tünde a TV2 Tényeknek, és arról is beszélt, hogy amikor a hatalmas felhők megjelennek az égen, a helyiek mindenüket megpróbálják biztonságba helyezni, végül magukra zárják az ajtót a saját otthonaikban.De ez nem mindenkinek sikerül. Az áradás ugyanis több lakóházba is betört és elöntött mindent, amit ért.

A hálószoba tele volt vízzel. Mindent beterített, a szekrényből is ömlött kifelé, így az összes ruhát az ágyra pakoltam

 - mondta egy helyi nő. 

A hurrikán több házban kárt tett, de más gondokat is okozott. A repülőgépek például le tudtak szállni a reptéren, de csak jelentős késéssel. A legnagyobb problémát viszont a vízzel teli utcákon elakadt autók okozták, amelyektől szó szerint megbénult a közlekedés. A helyiek még nem lélegezhetnek fel, mert a hétvégén újabb esőzések várhatók a térségükben.

  

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről